06 mrt

Spaans weertje, Spaans eten!

1951-470x225

 

 

 

 

 

 

 

Wie van ons de laatste dagen niet onder een steen heeft gezeten, weet dat het aankomend weekend heerlijk lente weer gaat worden! Daarnaast is het moestuin-seizoen nu echt van start gegaan! Zaaien in de bak, voorzaaien in de kas of binnen en misschien nog wat snoeiwerk en het terras een schoonmaakbeurt geven? Dit weekend kan dat allemaal onder een mooie lente-zonnetje.

Met al dat harde werken in de tuin, verdienen wij moestuinders natuurlijk ook wel een lekkere lunch! Daarom hier een heerlijk Spaans recept (met dank aan Paulo;), waar ikzelf al jaren fan van ben.

Ingredienten 4 personen
  • 1 rode ui
  • 150 gram chorizo
  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper en zout
Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij deze in plakjes. Doe de aardappelen in een pannetje met water en gaar ze even kort voor. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur af en kan je de aardappelen afgieten. Snij de rode ui in ringen en de chorizo in plakjes. Pel de knoflook alvast en hak de peterselie. Klop de eieren los samen met de melk, voeg zout en peper toe en roer de peterselie hier doorheen. Je kunt ook naar wens andere kruiden toevoegen aan het ei-mengsel zoals een snufje cayennepeper om het wat pittiger te maken.

Bereidingswijze

Giet de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen zacht en glazig. Voeg vervolgens de chorizo toe en de aardappelschijfjes. Pers de knoflook uit boven de pan en roer deze door het mengsel heen. Schep het mengel af en toe even om. Voeg vervolgens de losgeklopte eieren toe. Verspreid alle ingrediënten goed over de pan zodat niet alle chorizo op 1 plek zit. Zet het vuur nu laag en doe een deksel op de pan. Het duurt ongeveer 15 minuten tot de omelet helemaal gestold is. Als de bovenkant van de omelet niet goed wilt stollen kan je het omelet ook met hulp van een bord even omdraaien.

Zodra de omelet klaar is, plaats je deze op een bord en snij de omelet in punten, daarna gelijk serveren!

Tips

Serveer de omelet met stokbrood en alioli, echt een heerlijke combinatie! Je kunt er ook nog een lekkere salade bij serveren. Maak bijvoorbeeld een salade van rucola, olijven een uitje en zongedroogde tomaatjes. En als we toch bezig zijn….zou ik er gelijk een lekker wijntje bij nemen;)

Eet smakelijk!

 

2 thoughts on “Spaans weertje, Spaans eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.