22 mrt

Zo stel je jouw Moestuinder data veilig

Even een tip voor alle Moestuinder gebruikers!
Wil je zeker weten dat je Moestuinder data niet verloren gaat als je iOS apparaat, kapot gaat, opnieuw geïnstalleerd moet worden of vervangen wordt? Zorg er dan voor dat je een reservekopie maakt van je apparaat! Dat kan je op de volgende manier instellen:
Ga op je iOS apparaat naar de instellingen en vervolgens naar iCloud. Controleer nu of achter reservekopie “Aan” staat (check screenshot). Staat deze aan? Mooi! Dan wordt er dus al een reservekopie van je apparaat gemaakt.
Screen Shot 2015-03-22 at 12.49.51

Automatisch wordt alle data van je apps in de reservekopie opgeslagen. Wil je per app aangeven of je de data wilt bewaren ja of nee? Ga dan vanaf iCloud naar opslag->Beheer opslag en druk op jou reservekopie. Vanaf hier kan je per app aangeven of de data wel of niet meegenomen moet worden in de reservekopie. Erg handig als je een beetje zuinig wilt zijn met je data verbruik of weinig ruimte in de cloud hebt;)

Maak je geen gebruik van iCloud? Dan kan je natuurlijk altijd een kopie van je iOS apparaat maken door deze aan je computer te koppelen, iTunes te openen, jou apparaat aan te klikken en Reservekopie te kiezen.
Op deze manier kan je altijd een kopie van je apparaat en dus ook van Moestuinder terugzetten! Zo hoef je niet alles opnieuw in te voeren en weet je zeker dat jou logboek bewaard blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.