01 nov

De vierkante moestuin in november

Ondertussen zult u een hoop lege vakken in uw vierkante moestuin hebben. Toch kunt u nog een aantal dingen doen om ook in november nog wat vakken te vullen.

Momenteel kunt u nog knoflook planten in de vierkante moestuin. U kunt per vak 9 tenen planten. Plant ze ongeveer 5 centimeter diep, met het puntje omhoog.

Ook zijn er uien die u nog in de vakken kunt zetten. Ik heb zelf winterplantuien staan. Ook hier kunt u er 9 van in een vak kwijt. Zorg er bij het planten voor dat de hals van de ui nog zichtbaar is. Wanneer er strenge vorst verwacht wordt kunt u de grond het best afdekken met een mulchlaag. Mulchen is het bedekken van de bodem rondom planten met een laag organisch materiaal, zoals gras, bladeren, compost, houtsnippers of cacaodoppen. Mulch bedekt de bodem en vormt zo een isolatielaag, waardoor vorst minder makkelijk in de grond trekt.

Bent u toevallig fan van de tuinboon? Dan is dit het moment om te gaan zaaien in uw vierkante moestuin! U kunt er per vak 4 kwijt en u zaait de tuinbonen 5 tot 7 centimeter diep. De tuinbonen moeten wel ondersteuning hebben in de vorm van een klimrek of het gebruiken van stokken. Ook word aangeraden de tuinbonen te beschermen met netten tegen vraat.

Vind u het leuk om wat kleur in de vierkante moestuin te brengen? Dan kunt u nu ook bloembollen in de vakken planten. De plantafstand en diepte is per bloembol verschillend, dus let goed op de gebruiksaanwijzing. In het vroege voorjaar / eind winter zullen de eerste bloemen opkomen. U kunt ze in de vakken laten staan tot ze uitgebloeid zijn of natuurlijk naar binnen halen als snijbloem. Vergeet niet de bollen weer uit de vakken te halen na het knippen of uitbloeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.